Sunday, May 27, 2007

Zaboravljeni splitski bandovi

Kako sam i obeća malo ću sebi a i još nekima osvježit sjećanja.

SPLIT KVINTET
Milivoj na gitari, Dupla na basu, Baučić na saxu, dok su se bubnjari mjenjali, a i klavijaturisti ,ali manje. Band je godinama svira opaki jazzrock, nešto ala Mahavishnu.
Nikad nikakva ploča nije izdata, ali snimke postoje ,to znam pouzdano.
Milivoj je poslije raspada Kvinteta osnova neki Savanah koji sam zadnji put sluša u Trećem svijetu. Rasturali su kao instrumentalni trio sa Lešom na basu i Ćićom na bubnju. Nikad bolji. Ali niko nije to snimija i to je šteta jer Milivoj stare snimke Kvinteta drži na nekoj kaseti i ljubomorno čuva ,valjda, dok se ne raspadnu. Doduše obeća je da će to stavit na internet ,ali ništa od toga. Dakle Milivoj prosljedi tu kasetu ili Jošku ili Mirku ako već nećeš na internet jer će otić kvragu. Još ako su sačuvane snimke sa tvrđave na Hvaru to bi bilo ludilo. Daj proslijedi dok imam volje to sredit prije nego odapnem.

PUT
Braća Brodarići i braća Vasići, splitski Doobie Brothers.
Nema ploče ,ali postoje snimci jer je trebala izać ploča. (Nosili Škarici...)
Zadnja informacija kaže da je to snimljeno na nekoj traci za koju više ne postoji magnetofon koji bi to reproducira? Daj Jappa nemoj me zajebavat, prosljedi to izmislit ćemo magnetofon, ako je snimak šuškav ja ću ga sredit ako se tebi neda zajebavat.

DIJETE IZ EPRUVETE
Bogo, ti si na ti sa digitalijom. Stavi to na internet i ne pizdi.

PROGRES ST, TAROT, itd - Bandovi Ljube Hendriksa
Ovo već postoji na digitaliji ,imam pouzdanu informaciju. Vjerojatno novijeg datuma, ali nema veze. Sa trake na cd je diga ,legenda splitskih diskofila, Vele koji je pod stare dane naša sebe kao DJ. Čujem da je ima nekih sranja sa eksom. Vele zajebi to i stavi Ljubu Hendriksa na Soulseek pa nek ljudi skidaju.(Valjda si sačuva sebi jedan primjerak).

NENAD BEGO LEŠ
Taj jedino sa Marsovcima nije svira tj nemoguće je nabrojit.
Na FESB-u s kompjuterima ,a ništa na net nisi stavija. Pa nemam komentara stvarno.

grupa SUNCE
O njima je već bilo riječi, ali ukratko Jug koji je piva, posli je napravija Telefon Blues Band u Zagrebu naravno, Dupla je s Milivojem osnova Kvintet, Sumko postade sudski vještak za glazbu, gitarist Ladislav Račić je već spomenut,a bubnjar Goran Reić ode u totalnu anonimnost.
Dupla je posli puno vrimena nešto petlja sa razglasima i porta studijima i kod njega bi se možda mogla nać kakva zaboravljena snimka. Neznam di je sad, jer ga nisam vidija sto godina. Dupla prekopaj doma stare kasete i učini nešto...

Uf malo mi je dopizdilo, ali ima toga još, nastavak slijedi. Pozdrav

No comments: